Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Kasvatus- ja perheneuvolapalvelujen puolesta

Lisätty 17.06.2017

Pieni markkinahenkinen puheenvuoro kasvatus- ja perheneuvolapalveluiden puolesta:

"Onko parisuhteessa solmuja? Mietityttääkö, miksi lapsi on koko ajan levoton? Oletko kyllästynyt googlettamaan mistä saisit apua? Perheneuvolaan ei tarvita lähetettä eikä sinun tarvitse odotella lapselle diagnoosia ennen kuin ovi aukeaa. Perheneuvolassa otetaan koppia koko perheen tilanteesta. Tarvittaessa tutkimme perinpohjin, miksi lapsen käytös on niin hankalaa tai uni ei tule iltaisin. Neuvoja ja ohjeitakin saat halutessasi, mutta täysin yksilöllisesti ja sinun tilanteeseesi räätälöidysti.

Perheneuvolaan pääseminen ei ole rahasta kiinni, sillä jokaisella kuntalaisella on lakisääteinen oikeus kasvatus- ja perheneuvonnan palveluihin ihan ilmaiseksi.

Neuvonnasta, tutkimuksesta ja hoidostasi vastaavat  kasvatus- ja perheneuvonnan erikoistumiskoulutuksen saaneet psykologit, sosiaalityöntekijät ja tarvittaessa myös lastenpsykiatri. Työntekijöillä on lisäksi perhe-, pari-, yksilö- tai vuorovaikutusterapian osaamista. Saat oman työntekijä-työparin, joka pitää huolta perheesi asiakkuudesta koko työskentelyn ajan. Tarvittaessa pyydämme mukaan tapaamisiin muita alan ammattilaisia, joista voisi olla perheellesi apua.

Työskentelyssä lähdetään liikkeelle perheesi tarpeista ja suunnitellaan yhdessä mitä tehdään. Jos tilanteesi muuttuu, ei hätää: vaihdetaan joustavasti suunnitelmia! Joskus yksikin puhelu meille riittää, mutta tarvittaessa kuljemme rinnallasi pidemmänkin matkan. Perheneuvolassa osataan ohjata sinut myös oikean palvelun äärelle, jos perheneuvola ei olekaan se paras apu juuri nyt.

Eikä siinä vielä kaikki! Kaupan päälle veronmaksajat säästävät miljoona euroa jokaisesta lapsesta, joka ei syrjäydy tästä yhteiskunnasta, koska vanhemmat ja lapsi saivat riittävästi apua oikeaan aikaan.

Aika hyvä diili, vai mitä?! "

#PelastetaanPerheneuvolat #Sote #EiKannataPurkaaSitäMikäToimii